O nas

Restauracja Naam Thai powstała z połączenia ogromnej pasji do kuchni i i kultury Tajlandii. Nasze wieloletnie doświadczenie w tej kwestii pozwoliło stworzyć na Saskiej Kępie „Małą Tajlandię”. Szefową kuchni jest Wilai Sikamlom, która pochodzi z Prowincji Ubon-Ratchathani, położonej w północno-wschodniej części Tajlandii. Region ten , zwany Isan słynie z wyjątkowo ostrej kuchni ( również Wilai uwielbia ostre jedzenie ). Jest niezwykle kreatywna i z pasją podchodzi do swojego zawodu. Jej kuchnia jest pełna aromatycznych, świeżych tajskich ziół, warzyw i ostrych przypraw. Sztuka kulinarna Tajlandii na której się wzorujemy to połączenie intensywnych smaków takich jak słodki, kwaśny, słony oraz ostry. Egzotyczne przyprawy, mleko kokosowe, świeże, aromatyczne zioła. W Naam Thai wszystkie sosy, pasty oraz inne składniki przyrządzamy na miejscu, w trosce o to aby nasi goście mogli chociaż na chwilę przenieść się do Tajlandi i poczuć jej najwspanialsze smaki.